Składniki:
- mrożone owoce morza (my mieliśmy takie paczki po 250 g, krewetki i mieszanka)
- makaron spaghetti
- natka pietruszki
- 1,5 średniej cebuli
- 4-5 ząbków czosnku
- białe wytrawne wino tak 3/4 szklanki
- kurkuma
- chilli
- sól
- pieprz
- sok z połowy cytryny
- oliwa z oliwek
Rozmrażamy owoce morza.
Cebulę i czosnek siekamy dość drobno i podsmażamy na oliwie. Kiedy się zeszklą, wrzucamy owoce morza.
Dodajemy sól, pieprz, chilli, kurkumę i sok z cytryny. Smażymy to wszystko około 5 minut (w międzyczasie wstawiamy makaron).
Dolewamy wino (reszta będzie pasowała do kolacji ;)) i gotujemy to tak kolejne 5-10 minut.
Na samym końcu wrzucamy natkę pietruszki, mieszamy i można podawać.
Voila!
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz