Składniki:
- Bułki (duże)
- Jajka (tyle ile bułek)
- ser
- szynka
- przyprawy
- masło
Z bułek odkrawamy górę i wydłubujemy środek. nakładamy odrobinę masła, plaster szynki, sera i na to wbijamy jajko. Posypujemy przyprawami wedle uznania (ja stosują vegetę i bazylię świeżą lub mieloną oraz czosnek granulowany) i wstawiamy do piekarnika nastawionego na 180 stopni. Pieczemy jakieś 15 minut (aż jajka będą ścięte). Oczywiście do tego szklanka soku pomarańczowego i mamy śniadanie jak należy.
Przed pieczeniem...
I już gotowe.
Smacznego!
Dobre to ale zdecydowanie lepsza wersja jest z ludzka glowa - tez odcinamy gore czaszki i jajko wbijamy do wydlubanej dziurki w mozgu <3 Pysznosci !
OdpowiedzUsuńO ile jakikolwiek mózg tam jest ;) Ale cóż, nie łączę swojej nauki czy pracy z gotowaniem to nieestetyczne xD
UsuńHej :-) Jak na kierunku Technik weterynarii ?? Trudno jest ??
OdpowiedzUsuńNie, według mnie jest całkiem fajnie i przyjemnie tylko czasami trzeba się ponudzić albo mieć mocne nerwy :D Np jak przyjdą praktyki w ubojni to będzie ze mną źle tak coś czuję ;)
UsuńA ja myślałam , że praktyki potem są w lecznicy weterynaryjnej . Nie można sobie wybrać miejsca praktyk ??
OdpowiedzUsuńTo różnica. Bo praktyki są, owszem i w jakiej lecznicy sobie zorganizujesz. Ale zajęcia praktyczne są również w szkole ;)
Usuń